Kategorier
Målare

Allt du behöver veta om fasadmålning i Stockholm

Funderar du på att måla om huset i Stockholm? Fasadmålning kräver noga planering och det är viktigt att man anlitar rätt målare. Här är några användbara tips.

Färgen på fasaden ska skydda huset mot väta. När färgen spricker eller börjar flagna är det dags att måla om huset. Väntar man för länge kan fukt leta sig in och huset kan bli rötskadat. Är fasaden målad med en olje- eller vattenbaserad färg brukar det vara lagom att måla om den vart tionde till tolfte år. Är den däremot laserad eller målad med en slamfärg är det sex år som gäller. 

Är huset litet och man har orken kan man själv göra jobbet bara man är noga med förarbetet och skrapar, tvättar och grundar innan man lägger på den slutliga färgen. Slarvar man med förarbetet kommer inte färgen att hålla särskilt länge och man blir tvungen att måla om huset igen. Man kan heller inte måla när det regnar eller är för varmt. Målar man i solsken torkar färgen för snabbt och hinner då inte tränga in i virket.

Anlita en målare som är expert på fasadmålning

Vill man ha en fasad som håller länge ska man anlita en målare i Stockholm som är specialiserad på fasadmålning. Men då säsongen är kort gäller det att vara ute i god tid och gärna boka målaren redan säsongen innan. Detta då de bästa firmorna snabbt blir uppbokade. Då det kan kosta en hel del att få huset ommålat kan det vara bra att ta in flera offerter och jämföra priser. 

Fråga också vilka villkor som gäller och om det tillkommer kostnad för hyra av byggställning eller skylift. Det är storleken på huset, färgtyp och materialåtgången som avgör hur mycket det kostar. Som privatperson kan man också använda sig av rotavdraget, vilket får ner kostnaden en hel del. För mer information se fasadmålarenstockholm.se.