Kategorier
Bygg

Eget vatten efter brunnsborrning i Stockholm

Det är ett stort ansvar att ha en egen brunn. Innan ni anlitar ett företag för brunnsborrning i Stockholm så kan det vara bra att undersöka lite djupare.

Gå på djupet, både bokstavligen och symboliskt. Är ni redo att utföra brunnsborrning i Stockholm? Utmärkt. Då är det bara att sätta igång, eller? Inte riktigt. Innan ni tar er an ett sådant stort projekt så är det alltid bra att undersöka lite mer om vad som krävs av er när ni har en egen brunn. Det handlar om er säkerhet, och därför är det extra viktigt att ni har koll på allt.

Livsmedelsverket har en bra informationssida om vad ni behöver tänka på när ni har egen brunn. Till exempel så behöver ni ta prov på vattnet vart tredje år, för att se att det är säkert att dricka. Om ni är flera hushåll som delar på samma brunn, eller om ni har barn, så är det bra att testa ännu oftare. Kanske så ofta som varje år. Små kroppar tål nämligen mindre mängder farliga ämnen än oss vuxna.

Brunnsborrning ska utföras på rätt sätt

Ett sätt som ni kan öka säkerheten på när ni borrar er brunn är genom att använda ett erfaret företag som vet precis hur viktigt det är att ert dricksvatten inte blir kontaminerat. Ett annat sätt att öka säkerheten på är att konstant underhålla er anordning så att ni snabbt kan reparera och byta ut gamla delar.

Vatten är livsviktigt för att överleva. Även om ni har en egen brunn så kan det vara bra att ha en reservoar av vatten ifall det skulle bli vattenbrist, strömavbrott, eller om något skulle hända som gör att ni inte kan dricka vattnet från brunnen. Se också till att kontinuerligt få viktig information från er kommun om hur vattenhalterna ser ut där ni bor.