Kategorier
Målning

Målare hjälpte till med överraskning i Stockholm

Omtanke kan visas på fler än ett sätt. Ett av dem kan vara att låta en målare från Stockholm sätta ny färg på något som är viktigt för den man bryr sig om.

Anders kunde inte sova. Han låg och vred sig fram och tillbaka. Det var för varmt och kuddarna var för knöliga. Egentligen handlade det bara om att han ville att det skulle bli morgon med det samma. Han hade en del att göra. Hans älskade Marie skulle snart fylla fyrtio och han hade kommit på vad han skulle ge henne.

Han hade visserligen redan köpt ett halsband och hon skulle få det med. Så äntligen kom morgonen och han kunde gå upp och ringa till det måleri i Stockholm som han hade hört så mycket bra om. Det var de som skulle sätta färg på den plats som Marie älskade och värdesatte mer än allt annat.

Målare tackade ja till uppdraget

Stugan de fått ärva från Maries mormor hade de renoverat. Men det fanns en sak kvar. Nere vid vattnet fanns en uteplats, avskärmad från vattnet av ett räcke i pur snickarglädje. Deras målare hade garanterat att de skulle kunna återställa platsen där Marie tillbringat timmar lyssnande på mormors under varma sommarkvällar.

Marie satt i framsätet med bindel för ögonen medan Anders körde kringelikrokar till sommarstället. Han höll hennes hand när de gick nedför den knotiga stigen. Är du redo? Hon nickade och han tog av ögonbindeln. Hennes ansiktsuttryck sa allt. Halsbandet var den sekundära presenten, det här var juvelen.