Kategorier
Okategoriserade


Viktigt skyddsrumsbesiktning

Skyddsrum finns överallt i olika fastigheter utan att någon vet om det. Många faller i glömska och det är husägarna som är ansvariga för skyddsrumsbesiktning.

Krister hade precis köpt en ny bostadsfastighet och var inte helt insatt i vad som gällde men lärde sig sakta men säkert. Ännu hade inga hyresgäster flyttat in då det skulle renoveras både högt och lågt innan han lät någon bo där. Han ville visa att han var en bra hyresvärd som hade fina lägenheter. 

Han hade köpt fastigheten direkt av ägaren trots att han visste att det inte var någon bra idé. En fastighetsmäklare skulle ha mycket bättre koll på vad som behövde göras så att man inte trampade i klaveret. Men Krister hade gott om pengar och hade istället lagt dem på att göra olika besiktningar.

Nu satt han och tittade på ritningarna över de delar som fortfarande inte var renoverade. Det var spännande att upptäcka nya möjligheter hela tiden. Nu var det källarutrymmena som var kvar och där skulle det bli tvättstuga, förråd och förvaring för cyklar och mopeder. Det skulle bli perfekt.

Skyddsrumsbesiktning behövde beställas

Så plötsligt blev han sittande och stirrade på pappren framför sig. Ett rum som han bara tittat in i som hastigast var mer än bara ett rum upptäckte han. Hur kunde fastighetsägaren ha missat att berätta om detta? I hans fastighet fanns uppenbarligen ett skyddsrum dit massor av människor skulle ta sig om det hettade till.

Först fick han lite panik men tog sedan några djupa andetag och blundade. Nu kände han sig lite lugnare och skrev in ordet skyddsrum i den laptop som stod framför honom. Han fick fram ett företag som verkade göra någon typ av skyddsrumsbesiktning. Han såg till sin fasa att det var hans ansvar att se till att rummet var redo.

Nu började hjärtat slå snabbt igen. Men innan han lät det gå över styr ringde han numret som fanns på sidan. Personen i andra ändan var mycket trevlig och snart hade han fått veta massor. De bokade dessutom en tid så att företaget kunde komma och göra en skyddsrumsundersökning redan om ett par veckor. Nu kunde han andas ut igen. Mer information kan du hitta på webbsida: skyddsrumsbesiktning.nu