Kategorier
Trädfällning

Uppskjuten trädfällning i Nacka

Saker kan ske så plötsligt att man inte hinner med. Det kan vara ett oväder i Nacka där träd inte klarar vindarna. Då kan trädfällning bli nödvändig i Nacka.

Ena stunden sken solen och fåglarna kvittrade. Så slutade de plötsligt och rummen blev mörka. När Anna tittade ut var himlen svart och vinden hade tilltagit till den grad att några av träden på tomten hade börjat luta betänkligt. De var unga så Anna var inte orolig då de stammarna var följsamma.

Däremot så stod det ett äldre träd en liten bit bortom de små. Dess stam hade torkat ut och grenarna var numera sköra av ålder. Förutom det så var det ett av de högsta träden. Nu oroade hon sig att det skulle gå av nere vid roten och ramla ner på huset vilket skulle leda till stora skador.

Regnet piskade mot rutorna och vinden ökade i styrka. Oroligt höll hon koll på trädet men med regnet som öste ner var det svårt. Mörkret gjorde sitt med och hon väntade sig att snart höra ett brak när trädet föll. Varför hade hon väntat med att ta ner trädet? Så snart vädret vände skulle trädet ner.

Akut trädfällning

Till sist hade hon somnat i soffan av ren utmattning. När hon ledbruten vaknade på morgonkvisten hade det slutat regna och vinden mojnade en aning. Men hon visste att det var tillfälligt efter att ha sett vädret på nyheterna. Hon tog fram mobilen och frågade Google efter proffsiga trädfällare i Nacka och hittade relevant information.

Anna ringde och förhörde sig om de kunde komma och hjälpa henne. Först fick hon veta att det var många före henne som behövde hjälp med träd. Hon förklarade att det stora trädet utanför huset redan hade börjat att luta och att det säkert skulle falla på huset om det rasade. Det fick dem att inse det akuta i situationen.

Efter någon timme kom hjälpen. Trädet stod tokigt och de fick börja med att ta en bit i taget. När de kom till sista delen började ovädret ta fart igen och de fick avbryta. Som tur var fanns ingen fara längre. Tacksam för den akuta trädfällning som gjorts kunde hon känna sig lugnare under kommande oväder.