Kategorier
Kök

Är en bänkskiva av sten praktisk?

Att välja bänkskiva är inte alltid det lättaste. En bänkskiva kan exempelvis vara gjord i sten, laminat eller trä. Alla material har sina för- och nackdelar.

En snygg bänkskiva kan bli lite som kronan på verket i ett kök. Men att välja rätt bänkskiva är inte alltid det lättaste då det är mer än utseendet att tänka på. Tålighet och att bänkskivan passar den typ av matlagning som man mest sysslar med är viktigt om man vill ha en bänkskiva som håller sig snygg länge.

Men man måste också ta reda på om bänkskivan kräver underhåll och fundera på om man är beredd på att göra detta. Sist men inte minst måste man också titta på priset och fundera över hur mycket den får kosta. Men det kan vara bra att känna till att de lite dyrare bänkskivorna ofta håller längre och det därför kan löna sig att lägga lite extra pengar.

Hur mycket kostar en bänkskiva i sten?

Sten, trä, laminat och rostfritt stål är några av de material som finns att välja mellan. Laminat är billigt och kräver inget underhåll. Det gör däremot en bänkskiva i trä, men sköter man om den åldras den vackert. Rostfritt stål är hygieniskt och lätt att hålla rent men passar bäst i ett modern kök. En bänkskiva i sten passar i de flesta kök då materialet är tidlöst.

Det finns bänkskivor i kalksten, marmor och granit, men också komposit. Sten är också ett naturligt material och varje bänkskiva är därför unik. En stenskiva kan i stort sett hålla hur länge som helst bara man sköter om den. Vill man veta pris för en bänkskiva i sten ska man kontakta ett köksföretag.