Kategorier
Golv

Epoxigolv – reparation och förbättring

Ett epoxigolv kan bli skadat. Då går det att åtgärda. Du kan anlita ett företag som kan reparera epoxigolv eller som byter ut det mot ett golv i akryl.

Ditt företag har fabriks- och lagerlokaler med epoxigolv. De har lagts för ett antal år sedan och på några ställen finns skador. Du har en känslig produktion och skador på golv ger upphov till damm och smuts. Med tung trucktrafik blir skadorna med tiden värre och värre.

Du kontaktar ett bolag som har golvbeläggning som specialitet. De gör en grundlig inspektion av dina skadade golv. Du får offert på två alternativ. Eftersom företaget har lång erfarenhet av industrigolv kan du få dina epoxigolv reparerade. Du kan också få dina golv utbytta mot industrigolv i akryl.

Epoxigolv kan bytas ut

Av olika skäl väljer du att istället för epoxi belägga dina golv med fogfri akryl. Ett akrylgolv har många egenskaper som liknar epoxi, men betraktas som en modernare golvbeläggning. I ett akrylgolv ingår kvartssand. Det går att göra inblandningar så att halkrisker minimeras. Du får ett härdat golv som vare sig spricker eller torkar ut.

En fördel med akrylgolv är att de går att lägga i rumstemperatur. Tiden för att lägga golvet blir kort. Redan efter någon timma kan golvet användas. Du slipper alltså långa driftstopp i produktionen. Ett akrylgolv kan också anslutas mot väggar. Bra i lokaler där väggarna utsätts för vattenstänk vid rengöring. Du får med andra ord ett bra och slitstarkt industrigolv även om du byter ut epoxi mot akryl.